Beëdigd tolk en vertaler

Lingala en Frans

Tolken en vertalen

De drijvende kracht achter tolk- en vertaalbureau Okamba is Guy Okamba

Ik beheers Lingala, Frans en Nederlandse taal in woord en schrift. Ik heb meer dan dertien jaar ervaring opgebouwd door in het bedrijfsleven te werken.

Tolken en vertalen is niet zo maar het letterlijk omzetten van een tekst van de ene naar de andere taal. Belangrijk is wat er met de vertaalde tekst gaat gebeuren en voor wie deze bestemd is. Tolken/vertalen is een essentiële manier om uw boodschap over zowel taal- als cultuurgrenzen te brengen.

Sinds 1994 ben ik werkzaam als freelance tolk en vertaler Lingala en Frans. Zo werk ik als tolk- en vertaler voor o.a.: Justitie, rechtbank, advocatenkantoor, overheidsinstellingen, organisaties en particulier. In de loop der jaren heb ik een ruime ervaring opgebouwd in de tolk- en vertaaldienstverlening. Dankzij deze ruime ervaring weet ik op een zeer objectieve en neutrale wijze de gedachtes en de uitspraken van de betrokkenen om te zetten in Lingala en Frans. In een wereld waar tegenwoordig communicatie de hoofdrol speelt is de hulp van een goede (ver)taaldeskundige onontbeerlijk.

Ik ben 7 dagen per week voor u beschikbaar, bijvoorbeeld telefonisch, zakelijk of voor een persoonlijk gesprek bij u op locatie.
Tolkdiensten in het buitenland behoren uiteraard ook tot de mogelijkheden.

Lingala

Het Lingala is een Bantoetaal met ongeveer 7 miljoen eerste en tweede taal.

Het Lingala wordt vandaag de dag gesproken in Democratische Republiek Congo (DRC), en in alle urbane centra van de centraal-westelijke en noordwestelijke delen van het land.

Het is ook een moedertaal van vele bewoners van Congo- Brazzaville (in het buurland Republiek du Congo) en Noord-Angola en Luanda (Angola).